Gran Canarian saari on lomalaisten suosiossa vuodesta toiseen

Gran Canaria on Kanariansaarilla oleva suosittu lomasaari. Se on suosittu erityisesti lapsiperheiden ja rentoa rantalomaa hakevien matkailijoiden keskuudessa. Gran Canarialla on paljon hienohiekkaisia rantoja ja Atlantin vesi on uintilämpöistä ympäri vuoden. Saari on kooltaan 1530 neliökilometriä ja sen halkaisija on 50 kilometriä. Siellä asuu noin 830 000 ihmistä ja niistä lähes puolet asuu Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa. Rantaviivaa Gran Canarialla riittää lähes 240 kilometriä. Eteläinen Gran Canaria on kuivaa ja aavikkomaista ja pohjoinen saari puolestaan on erittäin vehreää.

Gran Canarian sää

Aurinko paistaa Gran Canarian saarella talvella

Gran Canarian sää soveltuu lomailuun erinomaisesti ympäri vuoden. Talvellakin lämpötila kipuaa +20 asteen yläpuolelle ja sateita tulee vain harvoin. Kesäisin siellä on erittäin lämmintä, jopa +30 astetta. Takuuvarminta aurinko on Gran Canarian eteläreunalla, missä kaikki suosituimmat lomakohteet sijaitsevat. Erityisesti Puerto Ricon sijainti on ihanteellinen, sillä se sijaitsee vuorten välissä niin, että taivas pysyy useimmiten täysin pilvettömänä.

Gran Canarian lomakohteet

Uimaranta Las Palmasilla Gran Canarialla

Gran Canarian suosituimmat ja perinteisimmät lomakohteet ovat Playa del Ingles ja Puerto Rico. Playa del Ingles on Gran Canarian viihteen keskus ja se soveltuu vilkkautensa vuoksi erityisesti nuorille matkailijoille. Sinne matkustaa myös paljon vanhempia matkailijoita, sillä Playa del Inglesissä on tarjolla palvelua usein myös suomen kielellä. Siellä on monta suomalaista ravintolaa ja kahvilaa, joissa on suomea puhuvaa henkilökuntaa.  Playa del Inglesin reunamilla on Maspalomas, joka sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Toisella puolen Playa del Inglesiä sijaitsee San Agustinin loma-alue, joka sopii niille lomailijoille, jotka haluavat asua rauhallisessa ympäristössä, mutta kuitenkin lähellä Playa del Inglesiä. Puerto Rico puolestaan tarjoaa hyvät puitteet perinteiseen Kanarian lomaan ja sinne matkustaa kaikenikäisiä ja kaikenlaisia matkailijoita. Lapsiperheiden suosikkilomakohteisiin kuuluu lomakylä Bahia Feliz. Meloneras sopii tasokasta lomaa haluaville Kanarian matkailijoille, siellä on uutta sekä hienostunutta. Las Palmasin satamakaupunki sopii niille, jotka haluavat yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman. Las Palmasissa on myös Gran Canarian saaren parhaat ostosmahdollisuudet.

Tekemistä Gran Canarialla

Ipanema Park, Puerto Rico, Gran Canaria

Gran Canarian saaren lomaan kuuluu yleensä olennaisena osana rannoilla lekottelu, uiminen sekä ravintoloissa syöminen. Ravintolatarjonta on erittäin runsasta ja niiden hintataso on hieman Suomen hintoja alhaisempi. Kanarialainen ruoka on saanut vaikutteita niin Manner-Espanjasta kuin Afrikasta. Tapaksia tarjoillaan usein ja kalaruoat ovat suosittuja. Ulkoilmaharrastusmahdollisuudet ovat loistava Gran Canarialla. Siellä voi kalastaa, sukeltaa, golfata, surffata, purjehtia, ratsastaa, pyöräillä, patikoida ja pelata tennistä tai squashia. Siellä on myös kolme hienoa vesipuistoa sekä peräti kahdeksan erilaista huvipuistoa tai teemapuistoa. Nämä ovat varmasti erityisesti lapsiperheiden mieleen. Jos on kulttuurin ystävä, niin Las Palmasista löytyy vaikka mitä kulttuurisesti tärkeää nähtävää. Siellä on muun muassa tuomiokirkko Catedral de Santa Ana, joka on kaupungin tärkein nähtävyys. Shoppailu on myös mukavaa ajanvietettä Gran Canarialla, erityisesti paikalliset markkinat ovat ostoksista innostuneiden lomalaisten mieleen. paikallisissa kaupoissa on edullinen hintataso Suomen hintoihin verrattuna ja esimerkiksi alkoholi, elektroniikka ja nahkatuotteet ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa.

Katso tästä tarjoukset Gran Canarialla:

  • Lomamatkat
  • Air Finland Holidays

 

 

 

 

 

Leave a Comment