La Gomera

La Gomera on upea luonnollinen saari aivan Teneriffan saaren kyljessä Kanarialla. Vehreä ja upea luonto näyttelee pääosaa tällä Kolumbuksenkin asumispaikkana tunnetulla saarella. La Gomeralle pääsee nopeasti Etelä-Teneriffalta Los Cristianosin satamasta. Matka taittuu katamaraanilla alle tunnissa. La Gomeralle matkustavat omatoimiset, rauhaa rakastavat ja luonnosta kiinnostuneet ihmiset. Lasten kanssa sinne ei kannata lähteä, sillä maasto on kumpareista ja rattaiden kanssa on hankalaa liikkua. Lapsille ei myöskään ole mitään aktiviteetteja tarjolla.
Vaikka La Gomera sijaitsee melkein Teneriffassa kiinni, se on aivan erilainen paikka. Siellä ei ole paljoa matkailijoita eikä suuria hotellikokonaisuuksia. Se on myös alkuperäinen ja vehreä saari. La Gomeralla sijaitseva Garanojayn luonnonpuisto on UNESCON maailmanperintölistalla ja se on todella upea. Lintubongarit suosivat La Gomeraa, sillä siellä voi nähdä erittäin harvinaisia lintuja, koska luonto siellä on niin monipuolinen. Patikointi ja samoilu luonnossa ovat ne harrastukset joita La Gomeralla kannattaa suosia. Se ei ole myöskään liikaa voimia vievää, sillä siellä täällä on ihania paikallisia pikkukyliä joihin voi pysähtyä levähtämään ja vaikka nauttimaan välipalaa. Aarniometsät La Gomeran saarella ovat Euroopan viimeiset, jotka ovat edelleen tallella. Samoilu siellä on aivan huikea kokemus.

Rannat ja ostokset

Rantalomailijan ei kannata mennä La Gomeralle rannalla loikoilun toivossa, sillä siellä on melko huonot rannat. Vedessä on myös paljon virtauksia, minkä takia uinti ei ole suositeltavaa. Ostoksia voi tehdä pienistä käsityökojuista tai pikkukaupoista, joita on kylissä muutamia. Kannattaa ostaa erityisesti paikallisia elintarvikkeita, sillä ne ovat todella puhtaita ja herkullisia. Erityisesti paikallinen hunaja on suosittu tuliainen. Mitään suuria ostoskeskittymiä tai keskuksia ei La Gomeralla ole.

Liikkuminen

La Gomeralla voi liikkua paikallisbussilla tai vuokraamalla auton. Kylät ovat todella pieniä, joten niiden sisällä on helppoa liikkua kävellen. Suosituimpiin nähtävyyskohteisiin järjestetään myös matkatoimiston puolesta retkiä. Ajotiet ovat hieman huonommassa kunnossa kuin Suomessa, mutta jos sen kestää niin auton vuokraus on suositeltavaa, sillä silloin voi tutustua koko saareen helposti.

Nähtävyydet

La Gomeran tärkein nähtävyys on ehdottomasti Garajonayn luonnonpuisto. Se peittää noin 10 prosenttia saaren pinta-alasta ja on UNESCO-suojelukohde. Sinne pääsee järjestetyllä retkellä tai autolla ja paikanpäällä on parasta liikkua patikoiden. Patikkareittejä on monia, joten sieltä löytyy varmasti polku jokaisen kunnolle. Pääkaupunki San Sebastianin pääkaupunki on kaunis paikka. Siellä on upeita renessanssin aikaisia rakennuksia. Siellä on myös Kolumbus museo, jossa kannattaa käydä sekä kaunis torni, jossa Kolumbuksen rakastajatar aikoinaan asui. Alajeron kylä on todella ihastuttava, siellä on viehättävä San Lorenzon kappeli. La Gomeralle tyypillisiä kivimuodostelmia voi nähdä Hermiguan ympäristössä. Saaren upein näköalapaikka sijaitsee Agulon kylässä. Sinne kannattaa ottaa kamera mukaan, sillä näkymät ovat niin huikeita.

Ravintolat

La Gomeralla on ihania pieniä ravintoloita, joista saa herkullista ruokaa. Kala on saaren ruokien pääraaka-aine. Varsinkin Garanojayn luonnonpuistossa on aivan ihania kalaravintoloita ja jäätelö niissä on mainitsemisen arvoisen hyvää. Iltaelämää ei saarella ole juuri ollenkaan, sillä siellä ei ole baareja eikä pubeja.

La Gomeralle voi matkustaa viikoksi, mutta halutessaan matkaviikon voi myös yhdistää Teneriffan lomaan. Näin yhdellä matkalla voi nähdä kaksi aivan erilaista kohdetta.

Leave a Comment