Lanzarote

Lanzaroten saari kuuluu Espanjalle. Se on itäisin saari Kanarian saarilla ja yksi suosituimmista lomasaarista. Lanzaroten maisemat ovat tulivuorenpurkausten muokkaamat huikean karut. Siellä on aivan erilaista kuin muilla saarilla. Lanzarotella on Timanfayan luonnonpuisto, jonka maisemat ovat kuin kuun pinnalta. Näiden upeiden karujen luonnonmaisemien lisäksi Lanzarotella on hienoja rantoja jotka sopivat myös lapsiperheille ja siellä on miellyttävän lämmin ja aurinkoinen sää talvellakin.

Lanzaroten suurimmat matkailukohteet ovat Puerto del Carmen ja Playa Blanca. Näistä Puerto del Carmen sopii enemmän menoa kaipaaville ja taas Playa Blanca rauhallisempaa elämää etsiville. Puerto del carmenissa on niin paljon hotelleja, että kapasiteetti kestää jopa 10000 matkailijaa kerrallaan. Saaren hienoimmat ja suurimmat rannat sijaitsevat Playa del Carmenissa ja siellä on myös nostalginen vanha kaupunki. Satama-alue on ihana ja sen kalaravintolat tarjoavat saaren herkkuja. Playa Blanca on vanha kalastajakylä, josta pikkuhiljaa on kasvanut suosittu matkakohde. Siellä aistii kuitenkin vielä hyvin paikallisenkin elämän. Siellä on paljon hyviä ravintoloita, mutta yöelämä ei ole niin vilkasta kuin Puerto del Carmenissa. Huvivenesatama siellä on todella ihastuttava.

Rannat Lanzarotella

Lanzarotella on upeita valkohiekkaisia suuria hiekkarantoja, joilla vuokrataan aurinkotuoleja ja niillä on myös matkailijoille palveluja. Mutta siellä on myös pieniä laavahiekkaisia luonnonpoukamia, joissa saa aurinkoa ottaa ihan vapaasti ilman suuria turistimassoja. Molemmissa sekä Puerto del Carmenissa että Playa Blancassa on kolme eri palvelullista rantaa.

Ruoka

Lanzaroten ruoan pääraaka-aine on kala. Se on tuoretta ja sitä valmistetaan eri tavoin useissa tasokkaissa kalaravintoloissa. Lisäksi saaren oma erikoisuus ovat pienet suolavedessä keitetyt perunat, papas arrugadas, mojo-kastikkeella. Jos ei pidä kanarialaisesta ruoasta, niin tarjolla on myös kansainvälistä ruokaa saaren useissa ravintoloissa; muun muassa italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.

Nähtävyydet ja retket

Timanfayan kansallispuisto

Saaren ehdottomasti suosituin retkikohde on Timanfayan kansallispuisto. Se on aivan upea. Se sijaitsee vulkaanisella maaperällä ja maisemat siellä ovat aivan kuin suoraan kuusta. Siellä voi tutustua karussa maaperässä elävään 180 kasvilajiin ja lisäksi siellä esitetään useita geologisiin ilmiöihin perustuvia näytöksiä. Matkailijoilla on myös mahdollisuus osallistua kameliratsastukseen. Jameos del Aquan laavatunnelit ovat ihana nähtävyyskohde Lanzarotella. Siellä on järviä laavakivien muodostamissa luolissa ja aivan mahtavia näkymiä. Tunnelma on kuin laguunista kuuluolasta. Lapsiperheiden kannattaa retkeillä Lanzaroten eläinpuistoon, joka on todella monipuolinen tai Texas Rancho Parkiin, jossa alligaattorit esittelevät taitojaan.

Ostokset

Saaren suurin ostoskeskus sijaitsee Playa Hondassa. Puerto del Carmenissa on useita kauppoja ja putiikkeja ja basaarimyyjiä ja myös Playa Blancassa, mutta hieman vähemmän. Suuret ostosmahdollisuudet ovat luonnollisesti Lanzaroten pääkaupungissa Arrecifessä. Teguisessa järjestetään maalaismarkkinat, joille kannattaa osallistua jos on ostosten teon ystävä. Sieltä kannattaa ostaa kotiinviemisiksi paikallisia juomia ja juustoja sekä edullisia käsitöitä.

Harrastukset

Patikointi Lanzaroten kauniissa maisemissa on suosittua ja siellä järjestetään opastettuja vaellusretkiä vuoristoon. Rannoilla on tarjolla hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Siellä voi vaikka surffata tai ajella vesiskootterilla tai banaaniveneellä. Tennis- ja squashkentät ovat hyviä ja minigolfratoja on. Ratsastus on myös hauskaa hevosten ystäville.

Leave a Comment