Las Palmas

Las Palmas on Gran Canarian pääkaupunki. Siellä yhdistyvät sekä kaupunkiloma että rantaloma. Jos et osaa päättää, että lähteäkö kaupunkiin vai rannalle niin lähde Las Palmasiin! Kaikki tuntevat Las Palmasin nimeltä, mutta vain siellä käyneet voivat ymmärtää kaupunkia kunnolla. Las Palmas on kansainvälistynyt viime vuosina kovasti ja se elää nyt uutta nousukauttaan. Sinne on tullut paljon huippumuodikkaita liikkeitä, trendikkäitä ravintoloita ja viimeisimpiä uutuuksia. Kuitenkin Las Palmas on onnistunut pitämään oman kanarialaisen sydämensä ja siellä on edelleen korttelikahviloita, tapasbaareja ja ihanaa espanjalaista tunnelmaa. Las Palmas on perustettu vuonna 1478 ja sen aikaisen tunnelman voi aistia vanhan kaupungin Veguetan pikkukujilla, jossa on myös monia museoita joissa kulttuurinystävän kannattaa vierailla. Tämän kaupungin viehätys perustuu siihen, että se on niin monipuolinen. Täältä jokainen voi löytää jotain mistä pitää. Kaupungin keskusta on myös ihanan pieni joten siellä voi liikkua kätevästi kävellen. Kuitenkin kokonaisuudessaan Las Palmas on todella suuri, minkä takia sillä on paljon annettavaa kenelle tahansa.

Las Palmasista jokaiselle löytyy jotain tekemistä. Kulttuurinystävät voivat käydä näyttelyissä ja konserteissa. Shoppailijat voivat viettää monta päivää vain kulkemalla putiikista ja tavaratalosta toiseen. Tarjolla on kaikkea mahdollista, mm El Corte Ingles tavaratalo on hyvä paikka ostaa lomatuliaisia ja Mesa y Lopez kadulla on paljon tunnettuja merkkiliikkeitä. Auringonystävät voivat käydä rannalla Las Canterasissa ja ruoan ystävät voivat herkutella jossain sadoista ravintoloista. Las Palmas on paras paikka kokea aitoa kanarialaista elämää Gran Canarian saarella.

Uimarannat

Uimaranta Las Canteras on maailmankuulu ja legendaarinen. Sinne matkaajat ja paikalliset lomailijat vaeltavat palvomaan aurinkoa ja nauttimaan merestä. Jos haluaa lähteä katsastamaan muita rantoja pääsee paikallisbussilla kätevästi saaren eteläosiin.

Iltaelämä ja ravintolat

Kun aurinko laskee illalla niin Las Palmas ikään kuin herää henkiin. Ravintolat ja Salsaklubit Trianan alueella houkuttelevat matkailijoita tanssimaan espanjalaisten rytmien tahdissa. Vanhassa kaupungissa puolestaan on paljon trendikkäitä ravintoloita joissa voi nauttia ruoasta tai vain istua iltaa. Las Palmasissa on tarjolla kaikenlaista ruokaa. Suosittuja ovat paikalliset tapas paikat joista saa maittavia kanarialaisia pikkuannoksia tai sitten trendiruokaa tarjoavat fiinimmät ravintolat. Viikolla discoissa on hiljaisempaa, mutta viikonloppuna meno on kovaa, kun paikallisetkin ovat mukana juhlimassa.

Harrastukset

Las Canterasin rannalla on sukellus ja snorklauskeskus. Las Palmasissa on 9 reikäinen golfkenttä golfin ystäville. Useita kuntosaleja on myös ympäri kaupunkia. Jotkin hotellit myös tarjoavat erilaisia aktiviteetteja asukkailleen.

Ostokset

Las Palmasista kannattaa ostaa kelloja, käsitöitä, elektroniikkaa, hajuvesiä, kosmetiikkaa ja mausteita. Näitä löytyy helposti El Corte Ingles tavaratalosta tai Las Arenas ostoskeskuksesta. Kauppakatujen pikkuputiikeista voi tehdä löytöjä, varsinkin tammikuussa kun on alemyynnit.
Suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat monia eri tasoisia hotellivaihtoehtoja. Kannattaa miettiä jo hotellia valitessaan että mitä lomalta toivoo. Tahtooko olla lähempänä rantaa, vanhaa kaupunkia vai ydinkeskustassa? Tämä määrittelee hyvin paljon sitä millaiseksi loma muodostuu.

Leave a Comment