Los Cristianos – kalastajakylän tunnelmaa

Los Cristianos on suosittu lomakohde eteläisellä Teneriffalla. Aikoinaan Los Cristianos oli vain pieni kalastajakylä suuremman lomakohteen Playa de las Americasin kupeessa, mutta nykyään Etelä-Teneriffan suosio matkakohteena on vaikuttanut Los Cristianosiinkiin saakka. Nykyään Los Cristianos onkin moderni ja hieno lomakohde, jossa viihtyvät niin perhelomailijat kuin pariskunnat tai yksin matkustavatkin. Ennen kaikkea kylän ihastuttava ja kodikas tunnelma ovat vieneet monen matkailijan sydämen. Los Cristianosissa on myös helppo liikkua, sillä välimatkat kylän sisällä ovat erittäin lyhyet. Lisäksi suurin osa kaduista on suljettu autoliikenteeltä, joten lapsiperheiden on todella helppoa liikkua kylässä. Kauniita palmujen reunustamia rantakatuja, kapeita kujia, laavakivirantoja, pikkuputiikkeja, kalaravintoloita ja tapaspaikkoja – näistä elementeistä on Los Cristianosin loma tehty!

Los Cristianosin uimarannat

Los Cristianosin uimarannat ovat upeita ja mieliin painuvia. Musta laavahiekka ja loivasti syvenevä ranta houkuttelevat uimaan puhtaaseen mereen. Rannoilla on myös polkuveneitä, lainelautoja sekä kanootteja vuokrattavissa. Playa de las Vistasin uimaranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa ja se on Los Cristianosin suosituin ja ehkä koko Etelä Teneriffan hienoin uimaranta. Rantakatu kuhisee elämää ja auringon oton sekä uimisen lomassa on mukava maistella paikallisia herkkuja tai nauttia viileistä juomista.

Ravintolat ja huvielämä

Los Cristianosissa sijaitsevat koko Teneriffan parhaat ravintolat. Erityisesti kalaravintolat, jotka tarjoavat tuoreesta vastapyydetystä kalasta valmistettuja herkkuja, ovat Los Cristianosin kylän erikoisuuksia. Los Cristianosissa on paljon kahviloita ja pieniä tapaspaikkoja sekä viehättäviä baareja. Hintataso Los Cristianosin ravintoloissa on huomattavasti edullisempi kuin naapurilomakohteissa. Vilkkain yöelämä on kuitenkin viereisessä Playa de las Americasin lomakohteessa, joka kuitenkin sijaitsee niin lähellä, että sinne voi kävellä rantakatua pitkin.

Tekemistä Los Cristianosissa

Mikäli rantaelämä jo alkaa kyllästyttää, niin Los Cristianos on mainio tukikohta lähteä retkeilemään Teneriffan saaren muihin osiin. Naapurikylässä Los Abrigosissa tapaa aitoa espanjalaista elämää ja siellä on ihastuttava tunnelma. Puerto de la Cruzissa sijaitsee suosittu eläinpuisto Loro Parque, jossa voi nähdä delfiineitä, merileijonia ja upeita papukaijoja. Lapsiperheiden suosikki on varmasti Playa de las Americasin vesipuisto Siam Park, jossa pääsee vesiaktiviteettien lisäksi viettämään päivää aidon oloisessa thaimaalaisessa ympäristössä. Sinne on nimittäin rakennettu 20 erilaista perinteistä thaimaalaista rakennusta. Las Canadasin kansallispuisto on myös vierailun arvoinen kohde ja Los Cristianosin ympäristössä on myös hyvät patikointimaastot. Golfin ystävät löytävät myös takuulla tekemistä Los Cristianosista, peliajat kannattaa mahdollisuuksien mukaan varata jo Suomesta käsin.

Lomalle Los Cristianosiin

Vaivattomimmin pääsee lomailemaan Los Cristianosiin varaamalla sinne pakettimatkan. Matkoja Los Cristianosiin tarjoavat:

  • Apollomatkat
  • Lomamatkat
  • Air Finland Holidays

Leave a Comment