Playa del Ingles

Playa del Ingles on suomalaisten suosima lomakohde Gran Canarialla. Se on kuuluisa upeista hiekkadyyneistään, joita riittää silmänkantamattomiin. Ranta on upea ja kun tehty rentouttavaan auringonottoon ja nautiskeluun. Sää on ihanan lämmin ympäri vuoden ja sateita tulee harvoin. Playa del Inglesissä on myös todella vilkas yöelämä, josta jokaiselle löytyy jotakin. On baareja, pubeja, klubeja, ravintoloita ja discoja. Musiikki pauhaa pitkälle aamuyöhön ja jopa siihen saakka kun aurinko nousee. Paikka on tehty auringonpalvojille ja yökyöpeleille. Se sopii myös lomakohteeksi shoppailun ystäville, sillä tarjolla on monia kauppakeskuksia ja basaareja. Perhelomailuun paikka sopii myös, sillä rannat ovat todella lapsiystävälliset ja lähellä on esimerkiksi Maspalomasin Aqua Sur vesipuisto. Matkanjärjestäjillä on tarjolla hotelleja eri osissa kaupunkia, joten kannattaa valita hotelli sen mukaan mistä on kiinnostunut.

Lapsiperheille esimerkiksi on tarjolla monta ihanaa vaihtoehtoa kaupungin laidalla hiekkadyynien lähellä. Playa del Inglésin alueesta saa kätevän yleiskuvan lähtemällä kiertoajelulle turistijunalla, sillä välimatkat ovat melko pitkät. Yleensä hotelleista jotka sijaitsevat kauempana rannasta on järjestetty bussikuljetus rannalle joko ilmaiseksi tai pienellä hinnalla.

Harrastukset

Playa del Ingles on täynnä harrastusmahdollisuuksia. Siellä voi harrastaa vesiurheilulajeja kuten surffausta, purjeliitoa tai jet skillä ajoa, pelata golfia, tennistä tai squashia tai ajaa vaikka mikroautolla. Golf kenttä Playa del Inglesissä on todella suosittu joten peliajat kannattaa varata matkatoimiston kautta jo kotimaassa. Mm. Aurinkomatkojen oppaat vuokraavat kävelysauvoja hintaan 2 euroa per pvä, joten sekin on hauska kuntoilumuoto lähteä vähän reippailemaan. Hotelleissa on myös tarjolla erilaisia aktiviteetteja joihin voi osallistua.

Ravintolat ja iltaelämä

Tarjolla on kaikenlaisia ravintoloita. Niin kanarialaista ruokaa kuin kansainvälistäkin aina italialaisesta esimerkiksi kiinalaiseen saakka. On pieniä edullisia paikkoja ja tasokkaita ja hintavia kalaravintoloita. Suomalaisiakin ravintoloita on muutama, esimerkiksi Vanha mylläri. Kannattaa käydä myös Sakari Kuosmasen ravintolassa nimeltään Saku´s Galley. Iltaelämä on älyttömän vilkasta; sadoista pubeista kymmeniin suuriin discoihin saakka. Illasta aamunkoittoon. Playa del Inglesin yöelämässä voi tanssia niin espanjalaisen, kansainvälisen tai jopa suomalaisen musiikin tahtiin. Ja taksilla pääsee liikkumaan edullisesti paikasta toiseen.

Uimarannat

Pitkä hienohiekkainen ranta alkaa San Agustinista ja päättyy Maspalomasiin Faron majakalle. Siinä välissä on myös nudistialue dyynien keskellä. Kaupungissa on kaksi vesipuistoa Aqualand Maspalomas ja Ocean Atlantic Park. Niissä viihtyy varmasti koko perhe. Uimavesi on lämpöistä ympäri vuoden ja rantaelämästä on ihana nauttia.

Ostokset

Playa del Inglesissä on useita ostoskeskuksia. Edullisimmat tuliaiset saa kuitenkin ostettua joko markkinoilta tai läheisistä pikkukylistä. Tammikuussa on myös suuret alennusmyynnit Inglesissä. Edullisia lomatuliaisia ovat muun muassa kellot ja elektroniikka, joita myydään basaareissa eri puolilla Playa del Inglesia. Kannattaa myös ostaa kosmetiikkaa ja alkoholia. Pääkaupunkiin Las Palmasiin voi myös lähteä ostoksille kätevästi joko paikallisbussilla , vuokra-autolla tai järjestetyllä retkellä.

Leave a Comment