Puerto de la Cruz – Teneriffan upeimmat ja vehreimmät maisemat

Puerto de la Cruzin vehreä pikkukaupunki on todella kaunis, aivan kuin suuri puutarha. Se on perinteikäs lomakaupunki ja se on säilyttänyt suosionsa jo vuosikymmenten ajan. Eräs suursuosion syy on se, että Puerto de la Cruz on aito kanarialainen kaupunki. Se ei ole ainoastaan matkailijoita varten rakennettu, vaan sillä on aito historia. Kaunis sininen Atlantin valtameri ja upea ja jylhä Teiden tulivuori antavat Puerto de la Cruzille sen omaleimaisen ilmeen. Puerto de la Cruzissa ikään kuin yhdistyy aurinkoloma ja kaupunkiloma.

Puerto de la Cruz on rakennettu rannasta nousevalle rinteelle. Vanhimmat rakennukset ovat peräisin jopa 1600-luvulta saakka. Alhaalla sijaitsee vanhin kaupunginosa ja ylhäällä uudempi kaupunginosa. Puerto de la Cruz on täynnä viehättäviä katukahviloita, baareja ja ravintoloita. Illalla pukeudutaan hyvin ja lähdetään kaupungille näyttäytymään. Tapasbaarit houkuttelevat nauttimaan pieniä ja maukkaita annoksia, joten Puerto de la Cruzin loma tarjoaa taatusti loistavia makukokemuksia.

Puerto de la Cruzin ranta ja merivesialtaat

Puerto de la Cruzin ranta on pieni, vaatimaton ja laavakivinen, mutta Lago de Martianezin upeat merivesialtaat korvaavat sen ehdottomasti. Merivesialtaat on suunnitellut kuuluisa Cesar Manrique ja ne on juuri uusittu. Altaille täytyy maksaa pieni pääsymaksu, mutta sen jälkeen upeat altaat ja siellä olevat hyvät palvelut ovat käytössä koko päivän ajan.

Nähtävää Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzin kasvitieteellinen puutarha on valmistunut vuonna 1788 ja se lienee Puerto de la Cruzin tärkein nähtävyys. Loro Parquen papukaijapuisto on myös kuuluisa ja siellä viihtyy varmasti koko perhe. Siellä voi katsella muun muassa upeita delfiiniesityksiä, merileijonaesityksiä sekä siellä voi nähdä pingviinejä, gorilloja ja haita. Teiden retki on myös ehdottomasti koettava Puerto de la Cruzin loman aikana. Teiden tulivuori on lähes neljä kilometriä korkea ja se on kaikessa komeudessaan Espanjan korkein vuori. Aivan Puerto de la Cruzin reunamilta alkaa Orotavan laakso, joka on todella kaunis viiniviljelmineen sekä tomaatti- ja banaaniviljelmineen.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Puerto de la Cruzissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Sieltä löytyy kaikki kansainväliset merkkiliikkeet, mutta siellä on myös pieniä paikallisia kauppoja. Paikallisia tuotteita, kuten viiniä ja käsitöitä kannattaa ostaa kotiin viemisiksi.

Lomalle Puerto de la Cruziin

Puerto de la Cruzin ihastuttavaan lomakohteeseen pääsee Suomesta parhaiten valmismatkalla. Katso tästä matkat Puerto de la Cruziin:

Lomamatkat

 

 

 

Leave a Comment