Puerto de Mogan

Puerto de Mogan on aivan ihastuttava ja hienostunut taiteilijahenkinen lomakohde Espanjassa Gran Canarian saarella. Puerto de Mogania kutsutaan Kanarian Venetsiaksi. Siellä on todella kaunis satama, jonka kaarisillat ja kanavat henkivät aivan venetsian tunnelmaa. Satama-alue on suljettu autoilta, joten tunnelma siellä on ihanan rauhoittava. Satamassa on paljon pieniä ravintoloita, joiden ruokalistoilta kannattaa maistaa eritoten kalaruokia, sillä ne ovat täällä älyttömän herkullisia. Baareja on myös muutama, joihin voi pysähtyä rentoutumaan.

Puerto de Mogan on kehittynyt pienestä kalastajakylästä mukavaksi lomakohteeksi. Tätä lomakohdetta voi kutsua kotoisaksi ja viihtyisäksi. Se tarjoaa ehdottomasti erilaista kanariaa, kuin mitä on perinteisesti totuttu näkemään. Kohde sopii hyvin rauhaa rakastaville, häämatkalaisille tai perheille jotka haluavat vain rentoutua hotellilla ja uimarannalla ilman suurempia aktiviteettejä.

Puerto de Mogan on valokuvaajan paratiisi. Kaikki siellä on todella kaunista ja aito auringonvalo antaa kuviin vielä oman silauksensa. Joka paikassa näkee valkoiseksi kalkittuja taloja, joissa on värikkäät ikkunaluukut ja upeat eriväriset kukkaistutukset. Bougainvilleoit kukkivat kattotasanteilla ja siellä täällä on papaija- ja banaanipuutarhoja. Köynnökset kiipeilevät talojen seiniä pitkin ja kamera on ahkerassa käytössä. Satamassa on aivan upeita kalastusveneitä ja purjeveneitä, jotka aivan kilpailevat siitä mikä on kaunein. Maisemat ovat aivan kuin suoraan postikortista. Ihmiset ovat todella ystävällisiä matkailijoille ja siellä tuntee itsensä todella tervetulleeksi tähän kohteeseen.

Hotellit

Hotellit ovat tasokkaita niin kuin tähän lomakohteeseen kuuluu ja tarjolla on matkailijalle kaikkia palveluja, mitä vain toivoa saattaa. Uima-allasalueet ovat hienot ja kukkaistutukset hivelevät silmiä. Tarjolla on myös liikuntatiloja ja kauneudenhoitopalveluita.

Ranta

Ranta on tummahiekkainen ja idyllinen. Siellä voi vain rentoutua ja ottaa aurinkoa tai sitten harrastaa jotain vesiurheilua. Tarjolla on muun muassa vesihiihtoa, riippuliitoa ja jet skin vuokrausta. Kalastusretkelle osallistuminen on myös todella mielenkiintoista. Vain 4 kilometrin päässä puerto de Moganista sijaitsevat näkemisen arvoiset Tauriton upeat merivesialtaat, jonne kannattaa lähteä vaikkapa kävelyretkelle.

Iltaelämä

Iltaelämä Puerto de Moganissa on hyvin hiljaista. Lähinnä iltaelämästä huolehtivat illallisravintolat, joissa paikalliseen tapaan nautitaan illallinen pitkän kaavaan mukaan. Jos haluaa enemmän toimintaa, niin kannattaa mennä viereiseen kylään Puerto Ricoon tai vielä kauemmas Playa del Inglesiin. Taksilla ja paikallisbusseilla liikkuminen on todella vaivatonta ja edullista.

Ostokset

Puerto de Moganissa on muutamia pieniä putiikkeja, jotka myyvät matkamuistoja, jalokiviä, laukkuja ja koruja. On myös kolme supermarkettia ja pari taidegalleriaa. Suuremmille ostoksille kannattaa lähteä vaikka päiväretkelle Las Palmasiin, joka on saaren pääkaupunki ja tarjoaa huikeat ostosmahdollisuudet. Vieressä Puerto Ricossa on myös suuret ostoskeskukset, joissa on laajempi valikoima lomatuliaisia. Joka päivä myös jossain saaren kylässä järjestetään suuret markkinat, joissa myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Sinne on mukavaa mennä tinkimään ja tekemään löytöjä.

Leave a Comment