Puerto Rico

Puerto Rico sijaitsee Gran Canarian saarella. Sillä on todella ihanteellinen sijainti aivan saaren eteläreunassa, jonka takia Puerto Ricossa on aina koko Kanariansaarten paras lomasää. Puerto Ricon lomakylä sijaitsee vuorten katveessa hevosen kengän muotoisessa poukamassa, minkä takia siellä ei juuri koskaan ole edes pilviä taivaalla talvikaudellakaan. Turkoosi meri siintää ihanasti vuorten välistä ja houkuttelee matkailijaa pulahtamaan uimaan. Hotellit sijaitsevat alhaalla laaksossa tai vuoren rinteellä. Huvivenesataman ympäristö on todella kaunis ja siellä sijaitsee monia tasokkaita kalaravintoloita. Puerto Rico on suomalaisten kanarian matkaajien suosikki kohde aina vuodesta toiseen. Useat ihmiset palaavat sinne aina yhä uudelleen ja uudelleen.

Ranta ja harrastusmahdollisuudet

Puerto Rico sopii erityisesti rantaelämää ja aktiviteetteja kaipaavalle matkaajalle. Siellä on viihtyisä ranta, jossa voi palvoa aurinkoa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Ranta on loivasti syvenevä ja hienohiekkainen, ja soveltuu näin ollen myös perheen pienimpien uintiin. Hotelleissa on myös upeat uima-allasalueet, joilla on ihana rentoutua ja unohtaa arjen kiireen. Lekottelun vastapainoksi voi lähteä vaikka patikkaretkelle vuoristoon tai vierailemaan jossain pienessä paikallisessa espanjalaiskylässä lähistöllä. Vesiurheilumahdollisuuksia löytyy monia, kokeile vaikka surffausta, purjehdusta tai vesihiihtoa. Banaaniveneajelu on myös erittäin hauska ajanviete tai vaikka riippuliito, joka sopii tosi hurjapäille. Naapurilaaksossa on Anti Tauron hieno golf-kenttä, jossa golfaajat voivat mitellä taitojaan. Puerto Ricon satamasta lähtee aamuisin useita syvänmeren kalastus aluksia, joiden mukaan kannattaa lähteä jos on yhtään kiinnostusta kalastukseen.

Ravintolat ja huvit

Puerto Ricossa on todella vilkas iltaelämä, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Ravintoloita on myös paljon, tarjolla on perinteistä kanarialaista ruokaa tarjoavia pieniä paikkoja kuin myös kansainvälistä ruokaa tarjoavia. Suuri osa ravintoloista ja huvituksista on keskittynyt ostoskeskuksiin, joita Puerto Ricossa on kaksi. On baareja, klubeja ja yökerhoja. Monia erittäin tasokkaitakin ruokaravintoloita Puerto Ricossa on. Ja hinnat ovat vielä suht edullisia meille suomalaisille. Lapsille on myös ostoskeskuksissa paljon huvituksia, pieniä karuselleja ja laitteita jotka toimivat euron kolikoilla tai jopa pieni minihuvipuisto, jossa myydään hattaraa ja ilmapalloja. Puerto Ricossa on ihanasti lasten ja aikuisten huvitukset lähekkäin. Joten perhe voi helposti nauttia lomasta yhdessä.

Ostokset

Ostoskeskuksissa on vaikka miten paljon erilaisia kauppoja, jotka myyvät kaikenlaista tavaraa. Edullisia lomatuliaisia Puerto Ricosta ovat nahka, elektroniikka ja valmisvaatteet. Jos haluaa suuremmat ostosvalikoimat, niin kannattaa lähteä päiväretkelle Las Palmasiin, joka on shoppailijan paratiisi. Sinne pääsee kätevästi paikallisbussilla tai vaikka vuokraamalla auton. Auton vuokraus on edullista ja tiet ovat hyvässä kunnossa, joten sitä voi ehdottomasti suositella.

Retket

Puerto Rico sijaitsee niin lähellä Maspalomasia, että kannattaa ehdottomasti vierailla siellä katsomassa kuuluisia hiekkadyynejä. Dyynit ovat aivan upeat ja jatkuvat silmänkantamattomiin. Meriretkelle kannattaa osallistua, tarjolla on esimerkiksi meriretki Arquineguinin markkinoille, joista voi tehdä mukavia ostoksia. Kamelisafarille osallistuminen on myös erittäin hauska kokemus. Usein retkeen kuuluu vielä lounas kanarialaisessa kylässä vuorella.

Leave a Comment