Teneriffan saari

Teneriffan saari on eräs suomalaisten suosikkikohteista varsinkin talvikaudella. Teneriffa on tunnettu Teiden tulivuoresta ja vulkaanisesta maaperästään. Pohjois-Teneriffa on vehreää ja kukoistavaa ja Etelä-Teneriffa puolestaan on matalaa ja karua aluetta. Teiden tulivuori sijaitsee näiden alueiden välissä. Pohjois-Teneriffalla sijaitsee suosittu Puerto de la Cruzin lomakohde ja saaren eteläosassa ovat matkailukohteen Playa de las Americas ja Los Cristianos.

Matkailijat arvostavat Teneriffalla sen kauniita maisemia, aurinkoista lomasäätä ja hyviä rantalomamahdollisuuksia. Sen lisäksi, että Teneriffalla on karua tulivuorimaisemaa ja vehreää kukkaismaisemaa, niin siellä on myös rantalomakohteelle tyypillisiä elementtejä: hiekkarantoja, rantabulevardeja, hyviä ravintoloita, ostosmahdollisuuksia sekä erinomaiset mahdollisuudet erilaisten liikuntalajien harrastamiseen.

Teiden tulivuori

Teiden tulivuori kohoaa lumihuippuisena korkeuksiin ja sen voi nähdä jo lentokoneesta käsin Teneriffalle saavuttaessa. Teide on koko Espanjan suurin vuori ja se nousee yli 3700 metrin korkeuteen. Sinne voi mennä retkelle omatoimisesti auton vuokraamalla tai matkatoimiston järjestämällä retkellä. Kun sää on kirkas, niin Teideltä avautuvat henkeäsalpaavan upeat maisemat. Aivan Teiden huipulle kuljetaan Las Canadasin kraatterialueelta köysirataa pitkin. Myös perheen lapset viihtyvät tällä retkellä ja he ilahtuvat löytäessään maasta aidon laavakiven tai jättisuuren männynkävyn.

Tekemistä Teneriffalla

Loro Parquen eläinpuisto

Teneriffa on todella suosittu patikointikohde ja siellä kulkee paljon eritasoisia ja erimittaisia patikointireittejä. Siellä on myös erinomaiset golfausmahdollisuudet ja syvänmerenkalastusmahdollisuudet. Autonvuokraus on suosittua, sillä saarella on niin paljon erilaista nähtävää. Orotavan laakson viiniviljelmät ja banaaniviljelmät ovat upeita, samoin kun Las Canadasin laavamaisema. Vuoriston kylät ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita. Loro Parquen eläinpuisto on mieliinpainuva kokemus koko perheelle ja siellä voi nähdä kaikenlaisia eläimiä pingviineistä gorilloihin.

Lomalle Teneriffalle

Katso tästä Teneriffan lomat:

 

Leave a Comment